Zonnebescherming, waarom eigenlijk?

July 21, 2021

Wist je dit al?

UVA-en UVB- stralen…

Zonnebescherming of SPF beschermt je huid tegen de schadelijke UVA- en UVB-straling van de zon. Specifiek veroorzaakt UVA-straling huidveroudering en de UVB-straling zijn verantwoordelijk voor de verbranding van de huid. Beide stralingen kunnen huidkanker veroorzaken.

Het hele jaar door beschermen 

Als je weet dat vooral UVA het hele jaar door aanwezig is en zelfs door glas en bij bewolking onze huid kunnen aantasten, is het dus belangrijk om het hele jaar door je te beschermen tegen de zon. 

In de meeste dagcrèmes zit er reeds een SPF-factor. Tijdens de herfst- en wintermaanden is dit voldoende. Vanaf maart tot en met september is het belangrijk om hier bovenop nog een zonnebescherming aan te brengen met een SPF 50. 

Wanneer breng je best je zonnecrème aan? 

Je zonnecrème breng je best aan na je dagcrème. Een dagcrème bevat actieve ingrediënten die werken tegen fijne lijntjes en rimpels, en bovendien je huid hydrateren of net kalmeren. Zonnecrème gaat enkel je huid beschermen tegen de schadelijke UV- stralen. Breng je zonnecrème meermaals per dag aan en zeker wanneer je in het water geweest bent.

Wat na de zon?

Een goede reiniging ‘s avonds is heel belangrijk. Op vakantie smeer je best meerdere keren per dag. Nadien is een dubbele reiniging een must! Bij een dubbele reiniging gaan we de huid 2x na elkaar reinigen. De eerste keer spoel en reinig je je gezicht om alle resten van zonnecrème te verwijderen en een tweede keer om de huid goed zuiver te maken. Na de reiniging breng je je nachtcrème aan om je huid terug te voorzien van actieve werkstoffen. Zo kan je huid tijdens de nacht herstellen.

Is een aftersun nodig?

Een aftersun gaat vooral je huid kalmeren. Wanneer wil je kalmeren? Als je teveel zon hebt gehad en je huid gevoelig is en rood kleurt. Probeer dit zeker te vermijden door regelmatig opnieuw je zonnebescherming aan te brengen. Je huid terug hydrateren en voeden na de zon kan je best doen met een bodycrème of bodylotion.

Neem een kijkje op mijn webshop om je volledig voor te bereiden op die zomerse temperaturen. Geniet van de zon maar bescherm je huid tegen de schadelijke UV-stralen. Zo kan je lang genieten van een HEALTHY HAPPY SKIN! 


Huidvriendelijke groetjes,
Ann


Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Today is the day to build the business of your dreams. Share your mission with the world — and blow your customers away.
Start Now