LED therapie

LED is de afkorting van Light Emitting Diode. Deze behandeling maakt gebruik van verschillende kleine lampjes (rood licht, blauw licht of  NIR-licht) die lichtgolven uitzenden die in de huid doordringen. LED therapie stimuleert (afhankelijk van de lichtkleur) bepaalde cellen die huidverbetering en wondgenezing bevorden. 

Hoe werkt het?

Rood licht
Rood licht stimuleert de aanmaak van collageen en elastine. Dit zijn stoffen die de huid strakker en voller maken, de hydratatie verhogen en je glans opnieuw herstellen. Een behandeling met dit licht is ideaal om pigmentvlekken, zonlichtbeschadiging, littekens en huidverslapping en -veroudering te behandelen.

Blauw licht
Een behandeling met blauw licht is voornamelijk geschikt bij de behandeling van acné. Het vermindert enerzijds rood- en onzuiverheden en bestrijdt huidontstekingen..

NIR licht
Deze golflengte dringt diep door in het lichaam. Hierdoor werkt het effectief voor botten, gewrichten, gewrichten en dieperliggende spierproblemen. Deze behandeling remt ontstekingsprocessen, bevordert de wondgenezing en gaat huidveroudering tegen.

Welke huidproblemen worden behandeld?

  • Acné, onzuiverheden en ontstekingen

  • Fijne lijntjes en rimpels

  • Grove poriën en grove huidstructuur

  • Huidveroudering en huidverslapping

  • Oppervlakkige littekens

  • Pigmentvlekken

  • Wondgenezing

  • Post care, na cosmetische of medische ingrepen

Maak een afspraak

Veelgestelde vragen

Doet LED therapie pijn?
Van LED therapie voel je helemaal niets. Het licht is bij aanvang vrij fel maar na enkele minuten is er een gewenning. Wanneer je ogen lichtgevoelig zijn
kan je een beschermende bril opzetten.
Is LED therapie geschikt voor mijn huid?
LED therapie is geschikt voor elk huidtype, zelfs de meest gevoelige.
Hoeveel tijd neemt LED therapie in beslag?
Een LED therapie behandeling duurt slechts 30 minuten
Hoeveel behandelingen zijn er nodig?
LED therapie kan ingezet worden tijdens een huidverbeterende gelaatsverzording. Je kan ook een kuur volgen van 10 behandelingen. De behandelfrequentie is dan 2 tot 3 keer per week.
Wanneer is LED therapie niet mogelijk?
LED therapie is niet mogelijk bij personen met epilepsie en wanner je medicatie neemt die je huid lichtgevoelig maakt (anti-biotica, anti-schimmel, sint janskruid, roaccutana)
Is deze behandeling veilig?
De Dermalux LED therapie maakt geen gebruik van UV-stralen of warmte, er is dus geen gevaar.

Het antwoord op je vraag nog niet gevonden? Stuur me dan gerust een mail.