Fruitzuurpeeling

Fruitzuren zijn natuurlijke stoffen die gebruikt worden om huidaandoeningen te behandelen maar ook om vroegtijdig verouderde of beschadigde huid te stimuleren zodat ze zichzelf kan verjongen.

Hoe werkt het?
Fruitzuren lossen de kleefstof tussen de dode huidcellen op. Hierdoor kan de peeling in de diepere huidlagen indringen om het collageen-en de elastinevezels te activeren. De behandeling maakt je huid voller, steviger en vermindert fijne lijntjes en rimpels. De ontstekingsremmende werking van fruitzuren is ook ideaal voor de behandeling van verschillende acnévormen. Bovendien gaat de verhoogde celdeling klontvorming tegen in de pigmentcellen wat pigmentvlekken verzacht.

Welke huidproblemen worden behandeld?

  • Fijne lijntjes en rimpels

  • Acné

  • Vette huid

  • Doffe of vale huid

  • Zonbeschadigde huid

  • Pigmentvlekken

Maak een afspraak

Veelgestelde vragen

Is een fruitzuurpeeling geschikt voor mijn huid?
Fruitzuren versterken de huidbarrière en zijn zelfs geschikt voor de meest gevoelige huid. Een fruitzuurpeeling is dus geschikt voor bijna elk huidtype. 
Hoeveel behandelingen zijn er nodig?
Een fruitzuurpeeling kan worden toegepast tijdens een gelaatsverzorging als oppepper voor je huid. Wil je een probleem zoals acné, pigmentvlekken of huidveroudering aanpakken dan doe je best een kuur. Tijdens een kuur kom je om de 4 tot 6 weken langs voor een peeling. Ondertussen verzorg je thuis dagelijks je huid met aangepaste producten.
Doet een fruitzuurpeeling pijn?
De fruitzuurpeelings van Exuviance zijn milde maar heel doeltreffende producten. Tijdens een peeling kan je een prikkeling  en/of een warme gloed voelen. Je huid wordt echter niet rood en voelt niet geïrriteerd aan na de behandeling.
Hoeveel tijd neemt een fruitzuurpeeling in beslag?
De fruitzuurpeeling zelf blijft ongeveer 10 minuten op je huid. Nadien wordt er nog een masker op de huid aangebracht. De volledige behandeling duurt ongeveer een uur.
Moet je thuis nog nabehandelen?
Het is heel belangrijk om de eerste 14 dagen na een peeling je huid te beschermen met een SPF 50. Als je een optimaal resultaat wil behalen met de fruitzuurpeelings, is het belangrijk om je huid thuis dagelijks te verzorgen met aangepaste producten. Je huid is uniek en heeft producten nodig die perfect bij haar passen.
Mag ik een fruitzuurpeeling als ik zwanger ben of borstvoeding geef?
 Tijdens je zwangerschap of tijdens de borstvoedingsperiode mag je niet behandeld worden met een fruitzuurpeeling.

Het antwoord op je vraag nog niet gevonden? Stuur me dan gerust een mail.